НАЦИОНАЛНА ФИЛАТЕЛНА ИЗЛОЖБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВМЕСТО В ПЛОВДИВ

20.11.2014

Това реши Управителния съвет на Съюза на българските филателисти на последното си заседания. Основна причина за промяната стана включването на изложбата в програмата на официалните чествания на 830-годишнината от въстанието на болярите Петър и Асен и възобновяването на българската държава.
На заседанието подробно бе обсъден специалният правилник на проявата, която ще има състезателен характер. За участие в нея ще бъдат допуснати експонати на членове на СБФ, които имат най-малко сребърен медал на национална или международна изложба.
„Велико Търново 2015“ ще има всички конкурсни класи, предвидени в правилника на ФИП. Заявките – със свободен текст, ще се приемат до 15 септември 2015 г. Таксите за участие са: 25 лева- за табло на експонатите от 8 и 5 табла и 30 лева- за експонатите „Клас „Литература“ и „1 табло“. Участието в младежката класа е безплатно.
Определени бяха за национален комисар – Иван Панайотов /Велико Търново/, и за комисари – Богдан Стефанов /Габрово/ и Валерий Терзийски /София/. Връзката с тях ще се осъществява чрез Съюза на българските филателисти: пощ. кутия 662, 1000 София.
Управителният съвет реши да покани и филателисти от чужбина, който имат експонати, изградени с български пощенско-филателни материали.Те, обаче, ще трябва да платят сами пътуването си до България и пребиваването си във Велико Търново.
В състава на журито ще бъде включен и чуждестраннен представител с ФИП-квалификация.
Във Велико Търново се предвиждат провеждането на годишна сесия на Българската филателна академия, прояви с деца и ученици от местните училища, участие на Български пощи ЕАД с щандове за валидиране и продажби на филателни материали, както и шандове на филателни търговци.
Председателят на СБФ предложи Международен панаир Пловдив да организира от 24 до 25 октомври т.г. национална среща за размяна в рамките

« назад към Новини от СБФ

Партньори: Тангра7